Over ons

Historie

Al sinds een paar jaar maken we baardolie voor de man die wel eens wat anders wil. Niet de standaard baardolie waarmee je wordt dood gesmeerd op het wereld wijde web. Maar baardolie met bijzondere geuren en een gebalanceerde samenstelling. Dat doen we onder de naam Dutchbeards. Het maken en ontwikkelen van deze exclusieve producten kost tijd, geld en toewijding. En tja dat merk je in je portemonnee.

Tijdens onze zoektochten zijn we meerdere malen uitgekomen bij een resultaat wat niet voor de volle 100% naar onze zin was (maar 99%, ik weet het, we leggen de lat hoog). En ik kan je vertellen dat zijn een hoop probeersels geweest (slechts 1% komt uiteindelijk in aanmerking om ook daadwerkelijk in productie te worden genomen).

We hebben gemerkt dat er steeds meer (grote) cosmetica bedrijven de baardolie markt hebben ontdekt en je ziet dan ook dat er veel nieuwe producten op de markt komen die voor hele lage prijzen worden verkocht. Meerdere van deze producten hebben we zelf mogen ervaren en dat was weinig positief. Deze producten zijn vaak gemaakt met behulp van chemische (niet natuurlijke) grondstoffen. Want ja, die zijn goedkoper.

Filosofie

Ook wij zouden er voor kunnen kiezen om ons te laten verleiden tot de goedkopere, chemische, niet natuurlijke toevoegingen, echter wij kiezen er voor om dat niet te doen. Wij hebben er voor gekozen om te gaan zoeken binnen het bestaande aanbod van betaalbare natuurlijke oliƫn om daarmee een kwalitatief goede baardolie te ontwerpen. Bij hoge uitzondering zullen ook wij moeten terugvallen op een parfum olie ipv. een etherische olie omdat een bepaalde etherische olie (geur) niet verkrijgbaar is, of soms zelf verboden is om te gebruiken.

Wij zijn dus op zoek gegaan naar een aantal verschillende samenstellingen die betaalbaar zijn maar wel waarmaken wat ze beloven en door onze klanten als kwalitatief goed worden beschouwd. En zo is een nieuwe lijn van baardolie ontstaan. Baardjunkie!

Het bedrijf

Baardjunkie.nl is dus een afgeleide van Dutchbeards en wordt door de zelfde mensen aangestuurd. We hanteren de zelfde principes en opereren onder dezelfde kvk. Echter waar Baardjunkie zich in onderscheid ten opzichte van Dutchbeards is dat we in de Baardjunkie lijn kiezen voor betaalbare grondstoffen en wat minder zullen kiezen voor de exclusieve producten. Hier door zijn wij in staat om een goedkopere baard olie te maken, en dat zullen jullie ook merken in de verkoopprijs.

Kortom Baardjunkie is powered by Dutchbeards.

De persoon erachter

De drijvende kracht achter Baardjunkie is Bas Pisa, de oprichter van Dutchbeards. Ondertussen in de eind veertig, vader van een dochter en een (pleeg)zoon, lekker lang getrouwd met Joan, en veelvuldig aan het schelden tegen de kat. Creatief geschoold (fotografie) en vele jaren werkervaring als ICT-er (design/management/ontwikkeling).

Alle producten zijn ontwikkeld onder zijn supervisie en zijn veelal ook ontsproten uit zijn creativiteit. Met de creaties van Dutchbeards heeft Bas zich al meerdere male bewezen, en aangetoond dat het met zijn neus wel goed zit. Vooral gedreven door passie en nieuwsgierigheid is hij in staat om telkens weer met iets nieuws te komen, dat vele van jullie keer op keer doet verbazen.